Головна » 2011 » Грудень » 1 » Що таке падуб?
21:49:53
Що таке падуб?

Падуб


Ці кущі ростуть у помірному та субтропічному кліматі по цілій земній кулі. Падуб - вічнозелена рослина. У нього прості шкірясті листки. Зверху вони блискучі, темно-зелені, зісподу - світлі, матові. У падуба гостролистого на кінцях зубчиків нижніх листків є гострі колючки. Так дерево захищається від тварин, які люблять обскубувати нижнє листя. У верхніх листків таких колючок немає. Білі або жовтуваті квіти з приємним запахом зібрані в суцвіття-зонтики.

Восени серед темного листя з"являються яскраво-червоні плоди. Колись у Давньому Римі такими гілками прикрашали будинки на честь свят урожаю. Люди дарували одне одному гілки падуба на знак поваги та дружби. Ще й зараз у Європі та Північній Америці його гілками прикрашають будинки перед різдвяними святами.

   

Один з найкорисніших видів - падуб парагвайський. У Південній Америці, де він росте, місцеве населення п"є чай з його сушеного листя. Цей напій знають і люблять в усій Південній Америці: тут його називають парагвайський чай, або мате. Він має підбадьорливу, тонізуючу дію і вважається найкращим напоєм, звичайно, після кави, какао або чаю.  У цього легкого напою приємні і смак, і запах, і колір. Для мате виготовляють спеціальний посуд - глиняні горщечки та горнятка, оправлені у срібло.


Ось така цікава рослина - падуб.

Категорія: У світі цікавого. Природа. Рослини | Переглядів: 1509 | Додав: hospitable | Теги: різдвяні віночки, падуб, мате, рослина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]