Головна » 2011 » Червень » 30 » Шкільна форма
13:48:55
Шкільна форма
 За радянських часів шкільна форма була малоестетична, груба та «кусюча». Учні, особливо старших класів, боролися з нею по-своєму: дівчата вкорочували спідниці, відмовлялися одягати чорні фартушки на свої коричневі плаття, а хлопці замазували коліна та лікті, пропалювали піонерські галстуки, відривали гудзики... А пам'ятаєте ці малоестетичні комплекти комірців та манжетів, які слід було пришивати до шкільного плаття?

Сьогодні шкільна форма більш зручна та менш тоталітарна. Дівчата, крім вовняного плаття, можуть носити також спідницю із жакетом або сарафан, міняти блузки або светрики. Хлопці ж досі носять традиційні брюки, піджак та сорочку.Тим паче що тенденції в моді зараз ідуть до того, аби одяг дорослих нагадував іноді шкільну форму. Тож, можливо, і в Україні спалахне мода на шкільну форму. Чом би й ні?

   До речі, шкільна форма консервативної Англії наближена до класичного стилю одягу і є обов'язковою для всіх учнів. У кожної школи є свій логотип, тому школярі мають приходити на заняття з «фірмовою» краваткою. Англійські школярі люблять носити форму, а більшість навіть пишається нею.

  В Японії школярки красуються у матросках, назва яких японською звучить як «сейлор-фуку». Ця форма для них — еталон підліткової моди, і навіть поза шкільними стінами японки часто носять одяг, що нагадує їм звичну шкільну форму.

Олександра КОЗЛОВЕЦЬ                   "Україна молода" http://www.umoloda.kiev.ua

Категорія: До школи з радістю | Переглядів: 1717 | Додав: hospitable | Теги: форма, шкільна форма | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 2
2 hospitable  
Чому б і в наших школах не було б форм із логотипами, це ж здорово, і красиво, і модно!!!???
Що Ви про це думаєте???

1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]