Головна » 2011 » Вересень » 06
Парламент законодавчо заборонив перевірку знань дітей під час вступу до початкової школи
Верховна Рада схвалила зміни до Закону про загальну середню освіту щодо запобігання дискримінації при зарахуванні до початкової школи


Прийнятий законодавчий акт забороняє перевірку знань дітей при зарахуванні їх до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів, окрім спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), гімназій, ліцеїв та колегіумів.

Необхідність прийняття відповідного законопроекту, пояснюється тим що при прийомі дітей до загальноосвітньої неспеціалізованої школи державної та комунальної форм власності часто застосовується практика тестування знань дітей з читання, математики, іноземних мов тощо.

Автор законопроекту, народний депутат України О. Фельдман, зазначив, що рівень знань тієї чи іншої дитини є різним не тільки через певні особистісні характеристики, а й через такі фактори як рів ... Читати далі »
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 805 | Додав: hospitable | Дата: 06.09.2011 | Коментарі (1)


З наступного року успіхи школярів 1-4 класів у фізпідготовці оцінюватимуться за принципом "портфоліо". 

26 серпня на колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України була схвалена базова навчальна програма "Фізична культура для 1-4 класів". Вже створена робоча група, яка напише відповідну програму для 5-9 і 10-11 класів. Обидві вони вступлять в дію з 1 вересня 2012 року. Відміну оцінок з цього предмету вони не передбачають.

"Від оцінок, хай і в молодшій школі, ніхто не відмовляється. Фізична культура є навчальною дисципліною, вирішальною, як і всі інші, освітні та виховні завдання, тому, оцінка успішності дитини має бути присутньою обов'язково, але лише як тематична й підсумкова за чверть і за рік, починаючи з другого класу", - повідомила автор-розробник нової програми для молодших школярів, завідувачка кафедрою теорії та методики фізичного виховання Національного університету ... Читати далі »
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1719 | Додав: hospitable | Дата: 06.09.2011 | Коментарі (1)