Головна » 2011 » Вересень » 26 » Атестація
21:45:45
Атестація

У Міносвіти роз’яснили застосування деяких норм положення про атестацію педпрацівників

Міністерством освіти і науки надано роз’яснення щодо збереження встановленої атестаційною комісією категорії за вчителями, які викладають декілька предметів

Про це йдеться в листі МОНмолодьспорт №1/9-727 від 23 вересня 2011 року, що надісланий на адреси обласних управлінь освіти та Інститутів післядипломної педагогічної освіти.

"До Міністерства надходять численні звернення вчителів, які викладають кілька предметів, щодо зниження їм кваліфікаційних категорій", - йдеться в листі.


У документі наголошується, що прийняття рішень про зниження педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій належить виключно до повноважень атестаційних комісій, а керівники навчальних закладів та місцевих органів управління освітою не вправі одноосібно приймати такі рішення.


У міністерстві підкреслили, що підставою для зниження кваліфікаційної категорії може бути лише встановлене атестаційною комісією зниження працівником рівня професійної діяльності.


Вимога, встановлена пунктом 3.20. Типового положення про атестацію педагогічних працівників, про підвищення вчителями та викладачами кваліфікації з усіх предметів, які вони викладають, застосовується лише до педагогічних працівників, які атестуються за
новим Типовим положенням, йдеться в листі МОНмолодьспорт.

Враховуючи, що інститути післядипломної педагогічної освіти, у зв’язку з обмеженим ліцензійним обсягом, не змогли забезпечити підвищенням кваліфікації всіх працівників, які у 2011 році атестувалися за новим Типовим положенням, Міністерство з метою врегулювання зазначеного питання підготовило проект наказу "Про внесення змін до Типового положення".


У проекті, зокрема визначено, що на вчителів та викладачів, які не пройшли підвищення кваліфікації з усіх предметів, які вони викладають, кваліфікаційні категорії поширюються на все навчальне навантаження до наступної атестації.


У міністерстві повідомили, що на даний час завершується погодження проекту наказу іншими міністерствами.


З метою захисту трудових прав педагогічних працівників і недопущення погіршення умов оплати їх праці, регіональним управлінням освіти і науки та Інститутам післядипломної педагогічної освіти доручено вжити заходів до безумовного виконання норми, встановленої
попереднім Типовим положенням (п. 2.6.) та забезпечити поширення кваліфікаційних категорій на все навчальне навантаження на педагогічних працівників, які атестувалися у 2011 році та з незалежних від них причин не пройшли підвищення кваліфікації.

За матеріалами: http://osvita.ua/school/news/23312

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 835 | Додав: hospitable | Теги: атестація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]