Головна » 2011 » Грудень » 28 » Для представників малокомплектних шкіл проводиться курс "Як зберегти від закриття школу у своїй громаді"
16:39:21
Для представників малокомплектних шкіл проводиться курс "Як зберегти від закриття школу у своїй громаді"
Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) запрошує представників шкіл із малих громад України до участі у навчальному курсі "Як зберегти від закриття школу у своїй громаді".

Навчальний курс надасть представникам тих шкіл, що є під загрозою ліквідації, можливість підвищити свою обізнаність у питанні скорочення шкільної мережі та отримати знання і навички щодо здійснення правових і громадських дій задля збереження школи від закриття.

Навчальний курс складатиметься з двох частин: дводенного тренінгу та практичних дій на місцях.

Перша частина - тренінг "Як зберегти від закриття школу у своїй громаді" - пройде в Луганську у першій половині лютого 2012 року (орієнтовні дати 10-11 лютого) у формі навчального заходу із використанням інтерактивних технік навчання.

Під час заходу будуть розглянуті такі питання:
- правове регулювання закриття шкіл;
- методи збору інформації щодо виявлення загрози ліквідації ЗНЗ;
- планування й здійснення правових і громадських дій, спрямованих на захист школи, яку збираються закрити;
- зарубіжний досвід альтернативних моделей збереження шкіл у малих громадах.

Друга, практична, частина навчального курсу представлятиме собою апробування учасниками навчання отриманих в ході тренінгу знань та навичок на практиці. Учасники курсу самостійно обиратимуть прийнятні для них форми практичних дій щодо збереження школи у власній громаді. Під час реалізації практичних дій на місцях учасники матимуть можливість отримувати від експертів СЦГІ правову та методичну підтримку, необхідну для успішного виконання практичних завдань.

Для участі в навчальному курсі необхідно заповнити реєстраційну анкету (можна завантажити із сайту СЦГІ) та надіслати її до 25 січня 2012 року на електронну адресу lawforschool@gmail.com або поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал, б.2, кв. 14, Луганськ, 91005.

27.12.2011 09:51  |  Освіта та наука в Україні  |  За матеріалами: Освітній портал
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 893 | Додав: hospitable | Теги: малокомплектна школа, школа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]