Головна » 2011 » Вересень » 6 » Для українських школярів 1-4 класів введена теоретична підготовка з фізкультури
08:58:04
Для українських школярів 1-4 класів введена теоретична підготовка з фізкультури

З наступного року успіхи школярів 1-4 класів у фізпідготовці оцінюватимуться за принципом "портфоліо". 

26 серпня на колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України була схвалена базова навчальна програма "Фізична культура для 1-4 класів". Вже створена робоча група, яка напише відповідну програму для 5-9 і 10-11 класів. Обидві вони вступлять в дію з 1 вересня 2012 року. Відміну оцінок з цього предмету вони не передбачають.

"Від оцінок, хай і в молодшій школі, ніхто не відмовляється. Фізична культура є навчальною дисципліною, вирішальною, як і всі інші, освітні та виховні завдання, тому, оцінка успішності дитини має бути присутньою обов'язково, але лише як тематична й підсумкова за чверть і за рік, починаючи з другого класу", - повідомила автор-розробник нової програми для молодших школярів, завідувачка кафедрою теорії та методики фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВС) Тетяна Круцевич.

Принципових інновацій в новій навчальній програмі для молодших школярів декілька. "Ми відмовилися від вивчення видів спорту, як це практикується зараз, а взяли за основу види рухів і розробили комплекси, які назвали "школою руху", "школою постави", "школою рекреації" й так далі. Вони дозволяють задовольнити потребу організму в руховій активності, використовуючи види спорту як засоби фізичного виховання", - розповідає Тетяна Круцевич.

Друга інновація - теоретична підготовка. "Школярі повинні мати уявлення про те, що включає поняття фізичної культури, які процеси відбуваються в організмі під час фізичних вправ, а також знати про історію виникнення Олімпійських ігор, зародження ключових видів спорту і так далі. Володіння цим теоретичним блоком перевірятиметься, починаючи з другого класу, у вигляді письмових тестів", - говорить експерт.


http://www.osvita.org.ua/news/59580.html?from=subscribe

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1715 | Додав: hospitable | Теги: фізична культура, критерії оцінювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]