Головна » 2011 » Липень » 22 » Гідний вчинок школярки варто розглянути на уроках основи здоров"я
09:40:40
Гідний вчинок школярки варто розглянути на уроках основи здоров"я
На Волині 10-річна Марія Курилюк витягла зі ставка сусідського хлопчика, який ледь дихав, і навіть надала йому першу медичну допомогу. 10-річна дівчинка у селі Дубечне Старовижівського району стала героїнею: вона не лише витягла з глибокого ставка трирічного малюка, а ще й за всіма правилами зробила йому штучне дихання та непрямий масаж серця.

Рятувальники кажуть, якби не професійні дії школярки, хлопчик, найімовірніше, загинув би. Глибина ставка, за словами дівчинки, – близько двох метрів.

Того дня Марійка залишилася сама - батьки пішли по ягоди. Дівчинка пасла гусей на ставку і раптом почула хлюпіт. Не вагаючись, Марійка кинулася на порятунок.

Тримаючись однією рукою берега, бо й самій вода сягала підборіддя, другою підтягла малюка до себе. Хлопчик уже був непритомним.

Десятирічна дитина майже професійно надала першу допомогу. Цього її навчила мати – завідувачка сільського фельдшерсько-акушерського пункту. За 15 хвилин трирічний Богдан уже дріботів за рятівницею додому.

Про пригоду дівчинка розказала лише своїм батькам по телефону.

Як трирічний малюк опинився в ставку і досі ніхто не знає. Мама Богдана каже, син бавився у дворі і зник, а коли кинулася шукати малого, той уже мокрий повертався додому.

Дівчинка не розуміє, чому до неї стільки уваги. Переконана, що так вчинив би кожен.


Вчителям на уроках основ здоров"я - щоразу звертати увагу на інструктаж з техніки безпеки при надзвичайних ситуаціях

Джерело:
http://kmisto.info/articles/7060.html


Категорія: Канікули | Переглядів: 1561 | Додав: hospitable | Теги: основа здоровя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]