Головна » 2011 » Серпень » 17 » Готуємося до зустрічі нових учнів – першокласників 2011 року
13:32:38
Готуємося до зустрічі нових учнів – першокласників 2011 року
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник звернувся з листом до Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голів обласних державних адміністрацій, голів Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо вчасного вирішення широкого кола повсякденних справ для успішного початку нового навчального року.

Міністр наголосив на необхідності створення сприятливих умов для адаптації дитини, яка розпочинає навчання у 1 класі, для забезпечення їй подальшого благополучного розвитку, успішного навчання та виховання у цей особливо важливий період навчання дитини.

Зокрема, було наголошено на необхідності:
проходження диспансеризації майбутніми першокласниками, забезпечивши обов’язковий медичний огляд дитини за участю педіатра, невролога, отоларинголога, офтальмолога, ортопеда, хірурга, стоматолога, психіатра, логопеда (інших спеціалістів за показаннями) з визначенням готовності дитини до навчання в школі;
посилення контролю Державною службою технічного регулювання та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за якістю продукції шкільного асортименту та цінами на шкільне приладдя на «Шкільних базарах» та проведення таких заходів і на місцевому рівні;
вчасного ознайомлення майбутніх першокласників та їхніх батьків з першою вчителькою та умовами навчання.

Усі ці та багато інших питань висвітлювалися на Перших Всеукраїнських Інтернет-зборах батьків майбутніх першокласників.

Наведено чимало позитивних прикладів в регіонах з підготовки до Дня знань: для першокласників закуповуються подарунки, в школах замінюють меблі саме в кімнатах, призначених для навчання першокласників, закуповуються стільці, килими тощо.

У всіх регіонах України готуються до серпневих конференцій педагогічних працівників. На них доцільно буде обговорити не лише проблемні питання, а й відзначити кращих вчителів, підтримати і морально, і матеріально, створити оптимістичний настрій, творчу атмосферу.

Новий навчальний рік традиційно розпочинатиметься Днем знань 1 вересня.

Також Міністр виступив із пропозицією звернутися до роботодавців з проханням надати батькам першокласників 1 вересня у День знань вихідний день.

http://sonzay.rv.ua/news/daj_ruku_pershoklasniku/2011-07-11-145
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 822 | Додав: hospitable | Теги: готуємось до 1 класу, перший клас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]