Головна » 2011 » Липень » 29 » Міністерство освіти України не зобов'язує вчителів проходити огляд у психіатра
11:15:23
Міністерство освіти України не зобов'язує вчителів проходити огляд у психіатра

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (МОНмолодьспорту) роз’яснює ситуацію щодо обов’язковості проходження педагогічними працівниками медичного огляду у лікаря-психіатра.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001р. №559 "Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок" терміни проведення обов’язкових медичних оглядів встановлюються Міністерством охорони здоров’я.

Перелік необхідних обстежень, лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов’язкових медичних оглядів затверджується Міністерством охорони здоров’я (наказ МОЗ від 23.07.2002р. №280 "Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб"). Зазначені документи регламентують проходження обов’язкових медичних оглядів для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у таких фахівців:
- терапевта;
- дермато-венеролога;
- стоматолога;
- отоларинголога;
- проходження клінічних, лабораторних та інших досліджень (флюорографія та ін.).

МОНмолодьспорту повідомляє, що, за погодженням з відповідними головними державними санітарними лікарями, головні лікарі закладів та установ охорони здоров'я, які проводять обов'язкові медичні огляди, затверджують плани-графіки їх проведення, визначають місце проведення та затверджують список лікарів, які проводитимуть обстеження.

Обов’язкове проходження лікаря-психіатра зазначеним наказом Міністерства охорони здоров'я України не передбачено.

http://www.osvita.org.ua/news/58973.html?from=subscribe
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1340 | Додав: hospitable | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]