Головна » 2011 » Серпень » 25 » Прем'єр-міністр наполягає на необхідності імпортозаміщення товарів для школярів
21:24:40
Прем'єр-міністр наполягає на необхідності імпортозаміщення товарів для школярів
У програму імпортозаміщення, яку розробляє Уряд, має бути внесено розділ про виробництво товарів для школярів. Про це заявив у четвер Прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу після відвідання магазину "Дитячий світ" у Києві. 

"Батьки поскаржилися, що дорого зібрати дитину до школи. Порадили заїхати в магазин, щоб переконатися, що українських товарів мало, а імпортні дорогі. Тому я тут. Зараз Уряд працює над програмою імпортозаміщення. Я думаю, що ми туди внесемо спеціальний розділ, який буде спрямований на те, щоб відновити у нас в країні виробництво усього того, що необхідно для школярів", - сказав Микола Азаров.

Він додав, що імпортозаміщення стосуватиметься не лише виробництва шкільної форми, але й портфелів, спортивних костюмів тощо.

Глава Уряду ознайомився у "Дитячому світі" з цінами на товари для школярів, оскільки, за інформацією батьків школярів ЗОШ N 258 Дніпровського району Києва, для того, щоб зібрати дитину до школи, необхідно витратити близько 1,5 тис. грн. Батьки впевнені також, що у магазинах переважають товари китайського і турецького виробництва.

"Ми переконалися, що це не зовсім так - є і товари вітчизняного виробництва, хоча їх не так багато, а ось ціни дійсно могли б бути нижчими, а асортимент і якість - більшими. Особливо, з урахуванням тих пільг, які ми цьогоріч надали нашій галузі легкої промисловості", - підкреслив Прем'єр-міністр і нагадав, що чинний Податковий кодекс звільняє легку промисловість від сплати податку на прибуток.



http://www.kmu.gov.ua

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 759 | Додав: hospitable | Теги: портфелі, шкільна форма, імпортозаміщення, зібратися до школи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]