Головна » 2011 » Грудень » 1 » Розпочато моніторингове дослідження "Статус та роль вчителя в українському суспільстві"
10:35:10
Розпочато моніторингове дослідження "Статус та роль вчителя в українському суспільстві"
18 листопада 2011 року в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти відбулося перше засідання робочої групи з питань підготовки й проведення моніторингового дослідження щодо статусу та ролі вчителя в українському суспільстві у 2011-2012 роках. Згідно наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС) від 04.11.2011р. №1262 Інституту доручено координація дослідження, підготовка необхідних методичних матеріалів, надання обласним координаторам консультативної та методичної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (ИИТЗО).

У засіданні взяли участь: заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Завалевський Юрій Іванович; провідний науковий співробітник Педагогічного музею Національної академії педагогічних наук України Хоменко Володимир Васильович; заступник директора з навчально-виховної роботи ЗНЗ №90 Клюй Володимир Анатолійович; начальник відділу моніторингу освітніх процесів ІІТЗО Василашко Ірина Павлівна; завідувач сектору відділу моніторингу освітніх процесів ІІТЗО Коваленко Марина Вадимівна; науково-педагогічні працівники, які беруть участь у проведенні моніторингового дослідження.

У ході засідання було обговорено та затверджено мету й завдання моніторингового дослідження. Особливу увагу було приділено інструментарію моніторингового дослідження та обговоренню пропозиції щодо вдосконалення проведення дослідження.

За пропозицією члена робочої групи Володимира Анатолійовича Клюя було ухвалено рішення про необхідність вивчення питання щодо безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

З метою отримання більш повних та об'єктивних даних, за пропозицією члена робочої групи Володимира Васильовича Хоменка, було вирішено залучити до опитування представників освітніх громадських організацій.

Одноголосно члени робочої групи підтримали пропозицію Юрія Івановича Завалевського щодо висвітлення питання співпраці батьків учнів з педагогічним колективом навчального закладу.

З 28 листопада по 3 грудня 2011 року відбудеться апробація інструментарію, розробленого робочою групою, у навчальних закладах різних типів та форм власності Києва.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 956 | Додав: hospitable | Теги: Статус та роль вчителя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]