Головна » 2012 » Січень » 27 » У школах призупинятимуть навчання при зниженні температури до -20 градусів
22:43:30
У школах призупинятимуть навчання при зниженні температури до -20 градусів

Міністерством освіти видано наказ про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур

У зв’язку з тим, що на всій території України з 28 січня по 6 лютого очікується різке зниження температури повітря, що може негативно вплинути на стан здоров’я учасників навчально-виховного процесу, Міністерством освіти виданий наказ, що передбачає режим функціонування навчальних закладів та установ освіти.

У відповідності з наказом, при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів буде прийматися рішення про призупинення навчально–виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах.


Також при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів, начальникам управлінь освіти та керівникам освітніх закладів доручено рекомендувати приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу в професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах.


Міністру освіти АР Крим, начальникам регіональних управлінь освіти, керівникам закладів освіти, незалежно від форм власності і підпорядкування, доручено провести роз’яснювальну роботу серед вихованців, учнів та студентів щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження, надання першої медичної допомоги при переохолодженні.


У разі призупинення навчально-виховного процесу, проведення навчання має бути організовано з використанням дистанційних, індивідуальних форм навчання, інтерактивних засобів.


У період низьких температур, на інші терміни мають бути перенесені проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, що вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу, а також практики студентів.


Наказ Міністерства освіти також передбачає інші заходи щодо діяльності навчальних закладів в умовах низьких температур.


Персональну відповідальність за дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного функціонування навчальних закладів, експлуатацію шкільних автобусів покладено на керівників навчальних закладів.


Регіональним управлінням освіти доручено невідкладно інформувати міністерство про надзвичайні випадки у закладах, де постійно перебувають діти, учнівська та студентська молодь.

Посилання за темою:

За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 830 | Додав: hospitable | Теги: морози, школа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]