Головна » 2011 » Вересень » 7 » Встановлення надбавки педагогічним працівникам
20:50:46
Встановлення надбавки педагогічним працівникам
 Постанова про встановлення надбавки педагогічним працівникам набрала чинності 1 вересня
В ЦК Профспілки працівників освіти і науки надали роз’яснення щодо застосування постанови КМУ, якою встановлено 20% надбавку педагогічним працівникам навчальних закладів


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №373 з 1 вересня 2011 року в країні запроваджується виплата 20-ти відсоткової надбавки усім педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти.

В роз’ясненні ЦК Профспілок зазначається, що надбавка встановлюється усім педагогічним працівникам, перелік посад яких затверджений постановою КМУ №963, усіх навчальних закладів, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування.

Розмір надбавки складає 20% від посадового окладу, ставки заробітної плати, у т. ч. погодинної, з урахуванням їх підвищень, що передбачені нормативно-правовими актами з оплати праці, зазначили в профспілці.

Якщо педагогічний працівник виконує роботу обсягом менше або більше норми на ставку, сума надбавки відповідно зменшується чи збільшується пропорційно навантаженню (обсягу виконуваної педагогічної роботи).

Надбавка встановлюється педагогічним працівникам як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Директори та інші керівники навчальних закладів і установ, їх заступники, які виконують ще педагогічну або гурткову (викладацьку) роботу, мають право на становлення 20-ти відсоткової надбавки як за основною посадою, так і за цю викладацьку роботу.

В такому ж порядку обчислюється розмір надбавки практичним психологам, соціальним педагогам, педагогам-організаторам та іншим педагогічним працівникам, які мають навчальне навантаження.

Надбавка їм встановлюється як за основною педагогічною посадою, так і за педагогічне навантаження, яке вони виконують, незалежно від виду оплати, а саме: за тарифікацією чи з погодинного розрахунку, підкреслили в профспілці.

Докладніше про порядок та приклади розрахунків встановлених законодавством надбавок для педагогічних працівників навчальних закладів та установ освіти читайте в матеріалі начальника управління соціально-економічного захисту, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України А.Клименко.



За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 872 | Додав: hospitable | Теги: надбавка, 1 вересня, педагогічні працівники | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]