Головна » 2011 » Серпень » 30 » Завершення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!»
13:18:41
Завершення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!»


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту ще у травні визначило основні пріоритети підготовки шкіл (наказ N 436 від 11.05.2011) до нового навчального року, зокрема, проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!».

У 2011/2012 навчальному році перше за парти сядуть понад 416 тисяч першокласників.

На виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 01.07.2011 N 1/9-510 «Про проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» обласні державні адміністрації інформують про завершення роботи щодо створення належних умов для навчання і виховання першокласників у загальноосвітніх навчальних закладах, збереження їх здоров’я та адаптації до нових умов.

Головам районних державних адміністрацій та міським головам скеровано листи обласних державних адміністрацій, якими зобов’язано організувати проведення «шкільних базарів», визначення відповідальних осіб і мережу розміщення «шкільних базарів», забезпечення участі у «шкільних базарах» регіональних виробників і постачальників шкільних товарів за цінами товаровиробників.

Для кращої адаптації дітей до навчання у більшості навчальних закладах України проведено підготовчі заняття. Здебільшого такі підготовчі заняття тривали до кінця травня 2011 року.

У травні з батьками першокласників проведено роботу щодо проходження обов’язкового медичного огляду  дітей за участю педіатра, невролога, отоларинголога, офтальмолога, ортопеда, хірурга, стоматолога, психіатра, логопеда, проведення антропометрії, вимірювання артеріального тиску та здійснення лабораторних досліджень.

Органами управління освітою спільно з місцевими органами виконавчої влади вжито заходів щодо забезпечення належних умов  для функціонування  шкільних їдалень у загальноосвітніх навчальних закладах.

Керівниками органів управління освітою і загальноосвітніх навчальних закладів належна увага приділяється підготовці шкільних приміщень для прийому першокласників. Проведено ремонти у шкільних приміщеннях, закуповуються меблі, стільці, килимки, тощо.

У 2011/2012 навчальному році учнів перших класів на 100%  забезпечено навчальними підручниками.

Також Міністерство звернулось з пропозицією до роботодавців з проханням надати батькам першокласників 1 вересня вихідний день. Зазначену пропозиція підтримано.


За матеріалами: МОНМСУ

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1403 | Додав: hospitable | Теги: вихідний, першокласник, шкільні базари | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]