Головна » 2011 » Червень » 16 » 16 червня
10:40:44
16 червня

16-19 червня 1963 р. відбувся  груповий політ навколо Землі корабля "Восток-5", пілотованого льотчиком-космонавтом В.Ф.Биковським, і корабля "Восток-6", пілотованого першою в світі  жінкою льотчиком-космонавтом  В.В.Терешковою.


Політ першої в світі жінки-космонавта на космічному кораблі «Восток-6» по навколоземній орбіті разом із кораблем «Восток-5», пілотованим Валерієм Биковським, тривав 2 доби 22 години 50 хвилин. Проте, за деякими джерелами, проведені в космосі години стали для Терешкової зовсім не найщасливішими в житті. Говорили, що Валентина не могла узяти і крихти до рота – від усього нудило. Але вона намагалася усміхатися і передавала на Землю: «Я – Чайка. Політ проходить нормально». 

Втім, як з’ясувалося зовсім недавно, політ міг би і не завершитися так щасливо. Страшну таємницю на прохання Корольова Терешкова берегла 30 років. «В автоматичній програмі корабля була допущена неточність, – розказала потім Валентина. – І замість того, щоб здійснювати систему спуску, його орбіта, навпаки, підіймалася. Цю помилку я помітила і доповіла Корольову, а він і Юрій Гагарін тримали зі мною зв’язок». Помилку швидко виправили. Одержавши потрібні дані, Терешкова заклала їх в систему спуску і приземлилася.

Категорія: Сьогодні | Переглядів: 855 | Додав: hospitable | Теги: жінка-космонавт, В.Терешкова, перший політ | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]