Головна » 2011 » Червень » 20 » 21 червня - день літнього сонцестояння
19:15:50
21 червня - день літнього сонцестояння
Для північної півкулі Землі настав найдовший день у році і, відповідно, найкоротша ніч. 
Земля в цей день, здійснюючи рух навколо Сонця і обертаючись навколо власної осі, в черговий раз займає по відношенню до нього таке положення, коли сонячні промені в Північній півкулі прямовисно падають на північний тропік. З цього дня  день починає поступово зменшуватися. 

День сонячного сонцестояння мав величезне значення для людей, що жили тисячі років тому. У часи язичників сонце мало божественну владу над усім живим, а літнє сонцестояння означало найвищий розквіт всіх сил природи. Вважалося, що народжені в цей день володіють великою силою.

У народному календарі 21 червня – день Кирила-сонцеворота. На Русі в цей день збирали цілющі трави і коріння, оскільки думали, що в цей період лікувальна сила рослин зростає в кілька разів. До цього часу також достигає перша суниця, заради якої "землі поклонишся не раз".

На Кирила-сонцеворота було прийнято очищати дітей вогнем, водою і мідною росою. Напередодні дівчата і хлопці гадали, використовуючи різні квіти і рослини, а закохані клялися одне одному у
вічній вірності.
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Сьогодні | Переглядів: 939 | Додав: hospitable | Теги: найдовший день, найкоротша ніч, сонце, сонцестояння, сонцеворот, День | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]