Головна » 2011 » Грудень » 22 » Міністерство освіти України затвердило порядок проведення моніторингу якості освіти
12:52:32
Міністерство освіти України затвердило порядок проведення моніторингу якості освіти
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС) затвердило порядок проведення моніторингу якості освіти, який враховуватиметься під час формування та реалізації державної політики у цій галузі. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє прес-служба МОНМС.

"Метою цього є забезпечення ефективного функціонування та конструктивного розвитку системи освітнього моніторингу, створення інноваційного простору та розроблення стратегій розвитку галузі, а також консолідації зусиль педагогічної спільноти щодо інтеграції України в європейський освітній простір", - повідомляє прес-служба міністерства освіти.

Основними завданнями моніторингу передбачено отримання об'єктивної інформації про якість освіти, стан її системи, а також прогнозування її розвитку. Відбуватиметься також забезпечення органів державної влади відповідною статистичною та аналітичною інформацією. Оцінка проводитиметься відповідно до завдань державної політики в галузі освіти.

У МОНМС підкреслили, що моніторинг якості дошкільної, позашкільної, початкової, базової і повної загальної середньої освіти, професійно-технічної, базової та повної вищої освіти проводитиметься на локальному, регіональному та загальнодержавному рівнях.

Розробкою науково-методичного та організаційного забезпечення проведення моніторингу, а пізніше узагальнення статистичної та аналітичної інформації про якість освіти займатиметься державна наукова установа "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" МОНМС.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 748 | Додав: hospitable | Теги: моніторинг, якість освіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]