Головна » 2011 » Серпень » 10 » З 1 вересня в кожній школі Прикарпаття працюватиме медсестра
07:59:37
З 1 вересня в кожній школі Прикарпаття працюватиме медсестра

З першого дня нового навчального року в кожній школі на Прикарпатті повинні ввести штатну одиницю медичної сестри. Таке завдання управлінню освіти на колегії Івано-Франківської ОДА дав голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Відповідаючи на запитання губернатора про виконання рішення про те, щоб в кожній школі була медсестра, начальник управління освіти ОДА Зінаїда Болюк відзначила, що більшість районів області, враховуючи свої можливості по бюджетах, ввели ставки медичних сестер.

"Більшість наших районів це враховують, але є і такі, в яких навіть на зарплату не вистачає на два місяці, тому там не ризикнули вводити ці посади. Є в селі фельдшер і вона має бути щодня в школі", - говорить Зінаїда Болюк.

На це голова Івано-Франківської облдержадміністрації категорично не погодився, не повіривши в те, що посади медсестер "не витягнуть" бюджети.

"Скільки там тієї зарплати для медсестри в школі? Тому даю завдання - зобов'язати управління освіти і голів райдержадміністрацій забезпечити з 1 вересня штатну одиницю медичної сестри, а у великих школах - лікаря. Життя дітей дорожче, ніж економія бюджету", - підсумував М.Вишиванюк.

http://www.osvita.org.ua/
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 757 | Додав: hospitable | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]