Головна » 2012 » Березень » 22 » З 1 вересня вчителі початкової школи викладатимуть англійську та інформатику
13:47:40
З 1 вересня вчителі початкової школи викладатимуть англійську та інформатику
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України відкорегує підготовку вчителів початкової школи. Про це заявив перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма під час наради ректорів вищих педагогічних навчальних закладів з питань підготовки педагогічних кадрів до роботи в умовах запровадження нових стандартів середньої освіти, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, у зв’язку із затвердженням урядом нових державних стандартів початкової загальної освіти та базової і повної загальної середньої освіти підготовка вчителя вимагає принципової корекції.

За словами Євгена Суліми, невідкладним завданням вищих педагогічних навчальних закладів є забезпечення підготовки вчителя початкових класів до викладання нових предметів: "Сходинки до інформатики", "Я у світі", іноземні мови та природознавство.

Також Суліма звернув увагу на характерну особливість стандарту – водночас із предметною підготовкою, за роки здобуття загальної середньої освіти діти мають оволодіти ключовими компетентностями.

Окрім того, Євген Суліма зазначив, що "не можна оминути увагою необхідність врахування вимог зазначених стандартів початкової загальної освіти і загальної середньої освіти до підготовки вчителя при розробленні нової Концепції розвитку педагогічної освіти, роботу над якою розпочато у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України".

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1011 | Додав: hospitable | Теги: 1 вересня, 2012-2013н.р., Сходинки до інформатики, Інформатика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]