Головна » 2012 » Січень » 17 » Дівчинка з Ангелом
00:37:43
Дівчинка з Ангелом
Маленьку дівчинку насварила мама - ні за що! Стоїть дівча, плаче: гірко на душі, образливо. Каже:
- Ангеле мій Охоронителю, чому ж ти не вступився за мене? Я  Бога люблю, до церкви ходжу, молюся й нікого не ображаю...
Аж раптом чує, хтось питає:
- Чи так це?
- Так! - запевнила здивована дівчинка і вмить перестала плакати. - Я ніколи не грішу й нікого не ображаю.
- Чи так це? - вдруге перепитав хтось.
Дівчинка замислилась і знов помолилася:
- Ангеле мій охоронителю, може я щось забула, може чим згрішила, врозуми мене, відкрий мені очі, допоможи мені!
 І з"явився біля неї Ангел, сяючи неземним світлом та невимовною красою. Він відкрив велику книгу, і дівчинка побачила в ній кожний день свого життя. Вона побачила, скільки разів із самого малечку вона засмучувала маму, завдавала їй прикростей, ображала її ділом, словом і навіть думкою і найчастіше навіть не помічала того.
" О, яка я була жорстока, яка неуважна! Я думала тільки за себе і ніколи не думала, як важко буває зі мною мамі! А як часто я ображала своїх товаришів: хапала собі найкраще з-перед усіх, висміювала, передражнювала їх...Ой, скільки поганих слів я наговорила!.. Та невже це я?! Ой, як соромно!..
А це що таке чорне? Матінко рідна! Та це ж написано про те, коли я когось штовхала, била; а ось написано, коли я вкрала собі чужу ляльку і думала, що цього ніхто не бачить, а Бог усе бачив...Господи, та невже це така моя книга?! Яка вона некрасив! І всі мої негідні вчинки будуть читати перед усіма  і перед лицем Самого Бога! Як же мені тепер це витерти, як це стерти?!.
І вона гірко-прегірко заплакала. Але то були вже не злі сльози образи, а добрі сльози каяття. Вони наче змивали з дитячого серця все нечисте й недобре, що вона накоїла за свого життя. І от диво: чорні, страшні гріхи, записані в книзі, почали бліднути, бліднути, поки не зробилися...зовсім невидимими!..
Дівчинка стояла серед кімнати, і хоч вона вже не бачила свого Ангела, але відчувала, що він поруч. Вона полегшено зітхнула і витерла сльози. А потім пішла в другу кімнату, підійшла до мами і тихо сказала:
- Матусю...прости мені.
Категорія: Християнська етика | Переглядів: 1496 | Додав: hospitable | Теги: Бог, мама, ангел охоронець, Ангел Господній, виховання, виховна бесіда, християнська етика | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 3
3 hospitable  
Молитва до Ангела-Охоронителя

Ангеле Божий, Охоронителю мій святий, на збереження мені з неба від Бога даний, щиро благаю тебе: просвіти мене і від усього злого охорони, на добре діло настав і на путь спасіння направ. Амінь angel

2 hospitable  
Ангел-Охоронитель

Коли людину охрещують у християнську віру, Бог дає їй Ангела-Охоронителя, який не відходить від неї до останнього її подиху, і після смерті також не полишає її, а супроводжує аж до самого Царства Небесного ( якщо вона прожила достойне християнина життя). Ангели-Охоронителі - найвірніші друзі, вони мають велику силу від Бога і можуть нам допомагати у найскрутніших обставинах. Вони завжди дають нам необхідні для нашого щастя поради, потрібно лише уважно дослухатися до них. Чим частіше людина молиться до свого Ангела, тим краще починає його чути й відчувати його благодатну допомогу. angel

1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]