Головна » 2011 » Серпень » 5 » Через зошити з білосніжними сторінками можна втратити зір
14:04:09
Через зошити з білосніжними сторінками можна втратити зір

 Не варто обирати зошити із білосніжними аркушами, оскільки білими сторінки роблять за допомогою речовин, які є шкідливими для очей і призводить до погіршення зору. Про це під час прес-конференції сказала начальник центру сертифікації, стандартизації та випробувань легкої промисловості ДП "Укрметртестстандарт" Наталія Попова, передає кореспондент УНН.

"Дитина просто втрачає зір (використовуючи зошити з білосніжним аркушем – ред.) і ми бачимо, що з четвертого класу більшість дітей вже ходять в окулярах", - наголосила Н.Попова.

Крім того, фахівець нагадала, що 2007 року була відмінена обов’язкова сертифікація зошитів.

"З 2007 року вони переведені до продукції з низьким ступенем захищеності та підлягають обов’язковому декларуванню. Але за чотири роки ми не побачили жодних декларацій", - додала вона.

Н.Попова також дала пораду батькам під час вибору зошитів для дітей вимагати у продавців такої продукції декларації.

 

 

Вона радить, вибираючи зошити, звертати увагу на лінії, які повинні бути фіолетовими, зеленими, блакитними або сірими, чітко продрукованими, а горизонтальні лінії на суміжних сторінках мають зберігатись. Не повинні виступати скоби, а мають бути загнутими в середину, аби не травмувати дитину.

 

 

 

http://www.osvita.org.ua/news/59087.html?from=subscribe

Категорія: Підготовка до першого класу | Переглядів: 1190 | Додав: hospitable | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]