Головна » 2011 » Червень » 8 » Учитель
10:15:49
Учитель

Учитель в широкому суспільному значенні - мислитель, громадський діяч, який формує погляди й переконання людей, допомагає їм знати свій шлях у житті. 

Учителем часто називають людину, чия мудрість і життєвий досвід залишили глибокий слід у розвитку окремої особистості та її долі. 

В педагогічному, більш вузькому й безпосередньому значенні, учитель - це спеціаліст, який проводить навчальну й виховну роботу з учнями в загальноосвітніх школах  різних типів. 

Учитель - одна з найстаріших професій. В Єгипті, Вавилоні та інших державах стародавнього сходу учителями були жерці. У стародавній Греції учителями ставали вільнонаймані громадяни. В Римській імперії учитель був державним чиновником, який призначався від імені імператора. В середні віки обов"язки учителя виконували священники, монахи, пізніше в містах - наймані особи.

 Діяльність сучасного учителя включає навчання й виховання учнів у школі, класне керівництво, проведення позакласної роботи, зв"язок з батьками і пропаганду педагогічних знань. Підготовка учителів в Україні здійснюється в університетах, педагогічних інститутах, училищах. коледжах.


Категорія: Педагогічний словничок | Переглядів: 1040 | Додав: hospitable | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 2
1 ДімаК  
biggrin biggrin поважаю людей з такими думками...

2 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]