Головна » 2011 » Липень » 12 » Хто перший скуштував какао?
12:33:23
Хто перший скуштував какао?
Першими, хто скуштував какао, були ацтеки. Вони називали цей напій "чоколать", може вам це щось нагадує, а насіння і саму рослину - "какауатль". Звідси  іспанці, французи, англійці, слов"яни називають цей напій "какао".
Ацтеки пили його з перцем і ваніллю, а не з цукром. Какао - поживний, підбадьорливий  напій, хоч і діє не так сильно, як кава.
В Європу зерна какао привіз іспанець Кортес, завойовник Мексики. Батьківщина какао - тропічні райони Південної Америки.
Зараз какао вирощують в багатьох країнах з тропічним кліматом.
У какао, або шоколадного дерева, прості, цілісні листки; схожі на яйце, плоди, які всередині оточені м"якоттю, в якій сховані п"ять гнізд, наповнених безліччю насінин. Незвично для нашого ока виглядає плід на дереві какао: дуже великий, яйцеподібний, на дуже короткому чершкові, він прикріплений просто до стовбура.
У дерева како є знаменитий родич - у тропіках Західної Африки росте кока-кола блискуча. Коли дозрівають її плоди-коробочки, розділені всередині п"ятьма перетинками, вони розтріскуються на окремі частки. Насіння коли активізує роботу м"язів серця, нервової системи. Його розмелюють і додають до шоколаду, готують напої - кока-колу та пепсі-колу.
Категорія: У світі цікавого. Природа. Рослини | Переглядів: 1300 | Додав: hospitable | Теги: какао, шоколад, кока-кола блискуча | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 hospitable  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]